Υπαρχουν
διαφοροι τροποι αποξηρανσης βοτανων.
Ασχετα με το ποιος μας ταιριαζει καλυτερα,
οι βασικες αρχες που πρεπει να ακολουθησουμε κατα την αποξηρανση ειναι οι εξης:
- Τα βοτανα πρεπει να εχουν συλλεχθει την καταλληλη εποχη αναλογα το ειδος τους
- Τα βοτανα πρεπει να ειναι καθαρα
- Ο χωρος αποξηρανσης πρεπει να ειναι σκοτεινος
- Ο χωρος αποξηρανσης πρεπει να αεριζεται επαρκως
- Ο χωρος αποξηρανσης πρεπει να ειναι καθαρος
- Ο χωρος αποξηρανσης πρεπει να ειναι σχετικα ζεστος
- Ο χωρος αποξηρανσης δεν πρεπει να εχει υγρασια
Επίσης:
- Δεν αποξηραινουμε τα βοτανα στον ηλιο διοτι χανουν αιθερια ελαια και συστατικα
- Το καθε βοτανο και το καθε μερος του βοτανου θελει το χρονο του
- Ειμαστε σιγουροι για το μερος του βοτανου, το οποιο πρεπει να αποξηρανουμε (βλαστος, φυλλα, ανθη, ριζα, σποροι)
- Μερικα βοτανα (πχ. φασκομηλο) ή μερη αυτων (πχ. ριζες) μουχλιαζουν ευκολα ή αποξηραινονται δυσκολα
- Δεν πειραματιζομαστε με αμφιλεγομενες μεθοδους αποξηρανσης με κινδυνο για την υγεια μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου