Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αποξηρανση Βοτανων στο Σπιτι (Μερος 1ο)


Υπαρχουν διαφοροι τροποι αποξηρανσης βοτανων
Ασχετα με το ποιος μας ταιριαζει καλυτερα, οι βασικες αρχες που πρεπει να ακολουθησουμε κατα την αποξηρανση ειναι οι εξης:
  • Τα βοτανα πρεπει να εχουν συλλεχθει την καταλληλη εποχη αναλογα το ειδος τους
  • Τα βοτανα πρεπει να ειναι καθαρα
  • Ο χωρος αποξηρανσης πρεπει να ειναι σκοτεινος
  • Ο χωρος αποξηρανσης πρεπει να αεριζεται επαρκως
  • Ο χωρος αποξηρανσης πρεπει να ειναι καθαρος
  • Ο χωρος αποξηρανσης πρεπει να ειναι σχετικα ζεστος
  • Ο χωρος αποξηρανσης δεν πρεπει να εχει υγρασια
  

 Επίσης:
  • Δεν αποξηραινουμε τα βοτανα στον ηλιο διοτι χανουν αιθερια ελαια και συστατικα
  • Το καθε βοτανο και το καθε μερος του βοτανου θελει το χρονο του 
  • Ειμαστε σιγουροι για το μερος του βοτανου, το οποιο πρεπει να αποξηρανουμε (βλαστος, φυλλα, ανθη, ριζα, σποροι)
  • Μερικα βοτανα (πχ. φασκομηλο) ή μερη αυτων (πχ. ριζες) μουχλιαζουν ευκολα ή αποξηραινονται δυσκολα 
  • Δεν πειραματιζομαστε με αμφιλεγομενες μεθοδους αποξηρανσης με κινδυνο για την υγεια μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου