Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Φτιαχνοντας Anisette (λικερ γλυκανισο)


Το γλυκανισο ειναι ενα βοτανο που ολοι γνωριζουν απο τη μαγειρικη (και το ουζο!). Ειναι ευρυτατα διαδεδομενο στην Ευρωπη οπου αυτοφυεται σε πολλες χωρες. Οι αναφορες για το φυτο αυτο αλλωστε ξεκινουν απο την αρχαιοτητα. 
Απο το γλυκανισο φτιαχνεται και ενα λικερ ιδιαιτερα γνωστο στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, το Anisette (στην ισπανια μια παραλλαγη του λικερ ειναι γνωστη ως polomita). Μια απλη συνταγη που χρησιμοποιουν στην Ισπανια ειναι να αφησουν 2 κουταλιες καλα τριμμενους σπορους γλυκανισου σε ενα μπουκαλι με βοτκα για δυο εβδομαδες και στη συνεχεια αφου τη σουρωσουν, να προσθεσουν μισο φλυτζανι σιροπι ζαχαρης. Το Anisette αποτελει συστατικο πολλων κοκτεϊλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου