Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συντηρηση Μαγειρικων Βοτανων στην καταψυξη

Οσοι καλλιεργουν βοτανα ερασιτεχνικα εχουν ερθει πολλες αντιμετωποι με θεματα που αφορουν τη διαθεσιμοτητα φρεσκων φυλλων το χειμωνα, τη σωστη αποξηρανση, την αποθηκευση κλπ.

Ενας τροπος συντηρησης που ερχεται να λυσει τα παραπανω προβληματα ειναι η καταψυξη των φρεσκων φυλλων των μαγειρικων κυριως βοτανων. 

Συλλεγετε τα βοτανα, τα ξεπλενετε καλα με κρυο νερο και κοβετε τα φυλλα σε κομματακια. Στη συνεχεια βαζετε μια κουταλια βοτανο σε παγοθηκη μαζι με  μια κουταλια νερο και τα καταψυχετε αμεσως.

Με αυτον τον τροπο μπορειτε να συντηρησετε μαΪντανο, μεντα, θρουμπι, ανιθο, εστραγκον, θυμαρι και γενικα οποιο μαγειρικο βοτανο σας κανει κεφι. 

Παγακια βοτανων εξαλλου μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σε ποτα ή σε παγωμενο τσαϊ. (πχ.παγακι με μεντα).


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου