Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Βοτανα για Νοστιμια στο Κιμα



Η προσθηκη βοτανων στη μαγειρικη δεν ειναι τυχαια! Τα βοτανα και τα μπαχαρια προσθετουν αρωμα και νοστιμια ενω αρκετα απο αυτα (πχ. θυμαρι, θρουμπι, φασκομηλο  κα) σκοτωνουν πολλους παθογονους οργανισμους.

Στο μοσχαρισιο κιμα μπορουμε να προσθεσουμε δυοσμο, μαϊντανο, φασκομηλο, μο­σχοκαρυδο, θυμαρι, μπαχαρι, θρουμπι, ριγανη, πιπερι, καρυ, μαντζουρανα και δαφνη, αναλογα πως θελουμε να τον μαγειρεψουμε.

Στη μαγειρικη με βοτανα σημασια δεν εχει να αντιγραψουμε συνταγες απο ενα βιβλιο αλλα να ανακαλυψουμε τι ταιριαζει στο δικο μας γουστο. Ετσι, οι αναλογιες καθε φορα ποικιλουν. Σημαντικο ειναι επισης να αναφερουμε οτι ειναι προτιμοτερο κιμας προερχεται απο ζωα ελευθερης βοσκης, τα οποια εχουν εκτραφει βιολογικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου