Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Φτιαχνοντας Λαδι με Βασιλικο


Εχουμε ξαναμιλησει για το βασιλικο και τις θαυματουργες του ιδιοτητες. Εχουμε αναφερει πολλα για το ασυναγωνιστο αρωμα του και τις απεριοριστες εφαρμογες του σε συνταγες μαγειρικης. Μια αλλη εφαρμογη του βασιλικου που πρωτη φορα αναφερουμε σε αυτο το blog,  ειναι το πολυ νοστιμο και υγειινο λαδι που φτιαχνεται με τη βοηθεια αυτου του βοτανου. Θα χρειαστουμε:
  • 4-5 φρεσκα φυλλα πλατυφυλλου βασιλικου
  • 500 ml παρθενο ελαιολαδο καλης ποιοτητας
Συνθλιβουμε τα φυλλα σε ενα γουδι, προσθετουμε λιγο λαδι και επαναλαμβανουμε. Στη συνεχεια αδειαζουμε το μιγμα στο υπολοιπο λαδι σε ενα γυαλινο βαζακι. Το αφηνουμε κοντα σε ηλιολουστο παραθυρο για δυο εβδομαδες και φροντιζουμε να το ανακινουμε καθε 2-3 ημερες.  

Οταν περασουν 14 ημερες το σουρωνουμε με ειδικο υφασμα και το λαδι μας ειναι ετοιμο!  
Μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε σε σαλατες, σαλτσες και διαφορες συνταγες που χρειαζονται τη νοστιμια και το αρωμα του βασιλικου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου