Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Φτιάχνοντας Λάδι με Μαντζουράνα

Η μαντζουράνα είναι ευρύτατα γνωστή στη μεσογειακή μαγειρική, ιδίως σε συνταγές με ψάρι. Μια άλλη εφαρμογή της  μαντζουράνας, είναι το πολύ νόστιμο λάδι που φτιάχνεται με τη βοήθεια αυτού του βοτάνου. Θα χρειαστούμε:
  • 3-4 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
  • 500 ml παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας
Συνθλίβουμε τα φύλλα σε ένα γουδί, προσθέτουμε λίγο λάδι και επαναλαμβάνουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα στο υπόλοιπο λάδι σε ενα γυάλινο βαζάκι. Το αφήνουμε κοντά σε ηλιόλουστο παράθυρο για δύο εβδομάδες και φροντίζουμε να το ανακινούμε κάθε 2-3 ημέρες.  

Οταν περάσουν 14 ημερες το σουρώνουμε με ειδικό ύφασμα και το λάδι μας είναι έτοιμο!  
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες και διάφορες συνταγές με ψάρι που χρειάζονται τη νοστιμιά και το άρωμα της μαντζουράνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου