Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μαρμελάδα από πορτοκάλια



Ένα φρούτο που αφθονεί αυτή την εποχή αίναι το πορτοκάλι. Μπορούμε λοιπόν να βρούμε πολύ εύκολα βιολογικά πορτοκάλια και να φτιάξουμε μια νόστιμη και υγειινή μαρμελάδα. Θα χρειαστούμε:
  • 7-8 βιολογικά πορτοκάλια γερά (μετρίου μεγέθους)
  • 250-350γρ ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
  • Χυμό από μισό βιολογικό λεμόνι
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα λευκά χοντράδια και βράζουμε τη σάρκα τους μαζί με λίγο νεράκι. Όταν μετά από μερικά λεπτά βρασμού αρχίσουν να μαλακώνουν, τα βγάζουμε  από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στη ζάχαρη. Στη συνέχεια βράζουμε το μίγμα ως ότου να γίνει πηχτό και στο τέλος το «σβήνουμε» με το λεμόνι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου