Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Καλές γιορτές με μια συνταγή!

Ένα ρόφημα ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη αυτές τις ημέρες είναι το ζεστό κρασί, το οποίο συναντάμε και σε κάποια μέρη της πατρίδας μας.

Είναι πολύ απλό στην παρασκευή και τονώνει ευχάριστα τον οργανισμό, αρκεί να μην το παρακάνουμε...




Θα χρειαστούμε:
  • 500γρ νερό
  • Ένα ξυλαράκι κανέλας
  • 10 γαρύφαλα
  • 100γρ ζάχαρη
  • Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Αγιωργίτικο ή Merlot)
Βράζουμε στο νερό  την κανέλα και τα γαρύφαλα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά πρώτα τη ζάχαρη και μετά κρασί χωρίς όμως να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Σουρώνουμε και απολαμβάνουμε!

Φέτος χαρείτε την όμορφη ελληνική ύπαιθρο, είναι όλο εκπλήξεις αυτή την εποχή
Καλά Χριστούγεννα με Υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου