Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Αντιμετωπίστε οικολογικά τα κουνούπια

Το καλοκαιράκι πλησιάζει και μαζί με αυτό έρχονται και τα κουνούπια..Πολλοί συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν τα ενοχλητικά αυτά έντομα με διάφορες χημικές ουσίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, πολλές από αυτές όμως είναι επιβλαβείς και για τον άνθρωπο.Ευτυχώς υπάρχουν και οικολογικοί τρόποι αντιμετώπισης των κουνουπιών!

Κατ' αρχή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πόλοι έλξης για τα κουνούπια θεωρούνται κάθε είδους στάσιμα νερά, αλλά και τα έντονα αρώματα αλλά και από τα σκούρα ρούχατα οποία θα πρέπει να αποφεύγουμε να φοράμε το βράδυ σε περιοχές με πολλά κουνούπια.

Αν έχουμε κάποιο σημείο στον κήπο, την βεράντα ή το μπαλκόνι μας στο οποίο μας αρέσει να καθόμαστε τα βράδια του καλοκαιριού, μπορούμε να το οργανώσουμε κατάλληλα ώστε τα κουνούπια να μην πλησιάζουν, φυτεύοντας σε γλαστράκια  δενδρολίβανο, βασιλικό, φασκόμηλο και λεβάντα.
 
Μπορούμε επίσεις να αλείψουμε στο δέρμα μας ελάχιστο λάδι λεβάντας (προσοχή στην ποσότητα και στις αλλεργίες), το οποίο απωθεί όχι μόνο τα κουνούπια αλλά και τα περισσότερα έντομα. Τέλος, μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα βιολογικό εντομοαπωθητικό ως εξής:

Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι μαϊντανό τον οποίο ρίχνουμε σε 400ml μηλόξυδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα για λίγες ώρες στο ψυγείο, το σουρώνουμε και απλώνουμε λίγο στα γόνατατους  αστράγαλους και τους αγκώνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου