Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πεντανόστιμο Ριζότο Πορτσίνι

Τα άγρια μανιτάρια θεωρούνται όχι τυχαία από τα καλύτερα εδέσματα.  

Ένα από αυτά, είναι και το βασιλομανίταρο ή πορτσίνι, το οποίο μπορούμε να το προμηθευτούμε ακόμα και αποξηραμένο. Με αυτό το μανιτάρι φτιάχνεται ένα απλό και πεντανόστιμο ριζότο, ότι πρέπει για το κρύο που αρχίζει πλέον να γίνεται αισθητό.

 Θα χρειαστούμε:
  •  400γρ μανιτάρια πορτσίνι
  • 50γρ παρθένο ελαιόλαδο
  • 30γρ φρέσκο βούτυρο 
  • 1-2  πράσινα κρεμμυδια
  • 350γρ ρύζι καρολίνα
  • τριμμένη παρμεζάνα (όση μας αρέσει)

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και ξεχωριστά τα βασιλομανίταρα. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδακια. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας και συμπληρώνοντας όταν χρειάζεται με λίγο χλιαρό νερό, για περίπου 20-25 λεπτά. Αυτό ήταν.. Το σερβίρουμε ζεστό ανακατεμένο με την παρμεζάνα μας.

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου