Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Λικέρ Ρόδι

Το ρόδι είναι ένα κατεξοχήν φρούτο του τέλους του φθινοπώρου. Με πολύ λίγα ρόδια παρασκευάζεται ένα παραδοσιακό λικέρ. Τα υλικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
  • 4-5 μεσαία ρόδια
  • 1,5 λίτρα οινόπνευμα ποτοποιίας
  • 60 γρ ζαχαρη
Καθαρίζετε τα ρόδια πολύ καλά και στη συνέχεια τα στίβετε. Προσθέτετε το οινόπνευμα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 10 ημέρες.
Όταν παρέλθει το χρονικό αυτό διάστημα, σουρώνετε καλά το μίγμα και προσθέτετε κρύο σιρόπι ζάχαρης το οποίο θα φτιάξετε βράζοντας τη ζάχαρη σε 200γρ νερό.
Ανακατεύετε, ξανασουρώνετε και τοποθετείτε το μίγμα ξανά στο ψυγείο για άλλες 10 ημέρες οπότε και θα μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου