Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τροποι Παρασκευης Βοτανων

ΑΦΕΨΗΜΑ:
Ζεσταινουμε το νερο εως οτου βρασει και ριχνουμε την συνιστώμενη δόση του βοτάνου. Αφου το βρασουμε για 20-30 δευτερόλεπτα, το βγαζουμε απ' τη φωτια και το αφηνουμε να κρυωσει  σκεπασμένο για 5 με 10 λεπτά. Στη συνεχεια το σουρώνουμε και το καταναλωνουμε πριν να περασει πολλη ωρα για να μη χασει τις ιδιοτητες του.

ΒΑΜΜΑ:
Αφορα κυριως νωπα  βότανα τα οποια τεμαχιζουμε σε μικρα κομματια και  ρίχνουμε σε διάλυμα αλκοόλης, όπου και παραμενουν συνηθως για 3 ημέρες.
 

ΕΓΧΥΜΑ:  
Ζεσταινουμε το νερο και οταν παρει βραση το ριχνουμε στην κουπα. Κατοπιν ριχνουμε τη συνιστώμενη δόση βοτάνου και το αφηνουμε να κρυωσει σκεπασμενο για 10 έως 15 λεπτά. Στη συνεχεια το σουρώνουμε και το καταναλωνουμε πριν να περασει πολλη ωρα για να μη χασει τις ιδιοτητες του.


ΕΜΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟ: 
Πολλα βοτανα, οπως πχ το τσαι, ειναι συσκευασμενα σε ετοιμες δοσεις σε φακελακι. Εκει απλά εμβαπτιζουμε το φακελακι σε βρασμενο νερο και το αφηνουμε για 5 με 10 λεπτά.

ΕΠΙΘΕΜΑ: 
Αφορα κυριως νωπα  βότανα τα οποια τεμαχιζουμε σε μικρα κομματια και βάζουμε για  5 λεπτά σε λίγο νερό. Στίβουμε και απλώνουμε τον πολτό ζεστό εξωτερικα στο σημειο δενοντας τον με βαμβάκι ή γάζα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου