Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Λικέρ Καρυδάκι

Τώρα που τα καρύδια είναι διαθέσιμα σε κάθε μορφή λόγω εποχής, μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα ωραιότατο λικέρ καρυδάκι! Θα χρειαστούμε:

  • 25-30 καρυδάκια πράσινα
  • 1 κιλο τσίπουρο (καλής ποιότητας)
  • 1,5 κιλο ζαχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Πλένετε καλά τα καρυδάκια και τα τοποθετέιτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ζάχαρης σε ένα μπολ για 35-40 ημέρες.  Όταν παρέλθει το χρονικό αυτό διάστημα, σουρώνετε καλά το μίγμα και προσθέτετε σιρόπι ζάχαρης το οποίο θα φτιάξετε βράζοντας τη ζάχαρη σε μισό κιλό νερό.
Ανακατεύετε, ξανασουρώνετε και το λικέρ καρυδάκι σας περιμένει να το γευτείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου