Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μαρμελάδα από Σουλτανίνα



Η σουλτανίνα είναι μια παλιά ποικιλία αμπελιού (εκ της περιοχής Σουλτανιέ της Περσίας), η οποία παράγει επιτραπέζια σταφύλια αρίστης ποιότητας. Καλλιεργείται κυρίως στην Πελοπόνσσο και στην Κρήτη λόγω της ευαισθησίας της σε ψυχρές και υγρές κλιματικές συνθήκες. Τα σταφύλια της είναι κατά κανόνα πυκνά και μεγάλα με απύρηνες ρόγες και γλυκιά γεύση.

Από τη σουλτανίνα φτιάχνεται μια πολύ νόστιμη και θρεπτική μαρμελάδα
Χρειαζόμαστε ένα κιλό σταφύλια, και 300γρ ζάχαρη. Αφού πλύνουμε τις ρόγες και τις λιώσουμε με ένα μίξερ τις βάζουμε για 4 ώρες μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια βράζουμε το μίγμα και όταν δέσει η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου